Size bir telefon kadar yakınız
0554 532 46 57
Dil Seçin
tr

Kompakt Laminat Panellerin Taşıma,Depolama ve Kesim Şartları

29.01.2021
264 görüntülenme
Kompakt Laminat Panellerin Taşıma,Depolama ve Kesim Şartları
  1. Compact panellerin forklift ile taşınması esnasında ağırlığa ve palet yüksekliğine dikkat ediniz. 
  2. Compact Paneller , düz bir yatay zemin üzerinde, zemine yatay olarak ya da mümkünse raf düzeni şeklinde düz, sabit destekler ve destekleyici paneller üzerinde düzgün bir şekilde depolanmalıdır. aksi takdirde ürünün yapısında , depolandığı yere bağlı olarak form değişikliği olabilmekte bu da ürünün kalite ve performansını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
  3. Düz bir zemine taşınan panellerin üzerinde bulunan çemberin açılarak ürünün rahatlaması sağlanmalıdır. Compact panellerin yüzeyinde koruyucu folyo olduğu durumlarda , paneller yerine monte edilene kadar koruyucu folyo ile taşıyınız . Uygulama işlemi bittikten sonra en geç 24 saat içerisinde folyoyu sökünüz.
  4. Kompakt panellerin sudan ,rutubetten ve doğrudan güneş ışığından korunacak biçimde depolanması gerekmektedir. Yağmur, Kar, rüzgâr vb. dış hava koşulları altında bekletilmesi ve stoklanması durumunda , ürün kalitesi olumsuz yönde etkilenebilir.
  5. Palet ile sevk edilen kompakt panellerin en üstünde koruyucu , plastik özellikli bir örtü bulunmaktadır. (kompakt paneller kesinlikle karton vb kağıt kökenli malzemeler ile temas ettirilmemelidir.) . Depolanan palet üzerinde ki kompakt paneller alındığında , bu koruyucu örtünün tekrar kompakt panellerin en üstüne aynı şekilde örtülmesi gerekmektedir.
  6. Depolama yapılan yerin ortam sıcaklığının 18-25 derece, bağıl nemin %50-60 arasında olması sağlanmalıdır. Bu değerler dışına çıkıldığında ürün kalitesi etkilenebilir.
  7. Paletlerin üst üste istif yapılarak depolanması durumunda (maksimum yükseklik 6mt olmalı), paletlerin birbirinin tam üzerine gelecek şekilde depolanması sağlanmalıdır. Farklı ebatta ki paletler üst üste kesinlikle konulmamalıdır.
  8. Kompakt paneller kullanılmadan önce , 3 gün boyunca kullanılacağı ortamda bekletilmeli ve kondisyon lama işlemi yaptırılarak , kompakt panellerin kullanım yerine uyum sağlaması önerilir.
  9. Kompakt panellerin kesim yönü önemli olup , lif yönüne (suyuna/boyuna yönde ) kesim tercih edilmelidir. Lif yönüne kesimlerde (sokrasına/ enine yönde) panellerde çalışma sorunu gözlemlenebilir.

    Yukarıda belirtilen hususlara uyulmamasından kaynaklanacak olumsuz durumlarla karşılaşmamak için taşıma, depolama ve kesim için belirtilen şartların yerine getirilmesi önerilir. Aksi takdirde, yukarıdaki hususlara uyulmamasından kaynaklanacak olumsuz durumlar için sorumluluk kabul edilmeyecektir.

Ayrıca Aşağıdaki Konulara da Dikkat Ediniz

  1. Paneller taşınırken aralarında su ve toz olmamasına dikkat ediniz.
  2. Birbirlerine ve kenarlarının herhangi bir maddeye sürtünmeden taşınmasını sağlayınız.
  3. Paletler açıldıktan sonra en üstte kalan paneli ters çevirerek üzerine düz ve ağır bir cisim yerleştiriniz.

Kompak Panelleri Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Panellerin yüzeyini nemli ve aşınmaya sebep olmayacak bir kumaş parçası ile temizleyiniz.
  • Nemli bezin üzerine temizlik sıvısından küçük bir miktar dökünüz.
  • Bu kumaşla panelin yüzeyini siliniz.
  • Sildikten sonra 5 dk bekleyiniz. (Söz konusu temizlik sıvısı panelin yüzeyinde 3o dk dan daha uzun kalmamalıdır.)
  • Daha sonra panelin yüzeyini temiz bir bezle iyice temizleyerek yüzeyde hiç temizlik sıvısı kalmamaına dikkat ediniz.
  • Gentaş A.Ş. temizlik prosedürüne uyulmamasından / temizlik malzemesi ve kullanılan sıvıdan kaynaklanacak hasarlar konusunda hiç bir sorumluluk kabul etmemektedir.
  • Kullanılan temizlik malzemelerinin kullanım talimatları kullanıcı sorumluluğundadır.